Nieuwbouw moeder- en kindcentrum

Voor het St Jansdal ziekenhuis is het moeder- en kindcentum gerealiseerd. Het moeder-en kindcentrum is gericht op het complete gezin en zorg voor moeder en kind waarbij er ook plaats is voor de vader.

Het moeder- en kindcentrum bestaat uit tien éénpersoons kraamsuites waar de aanstaande moeder in een huiselijke sfeer verblijft en kan bevallen. Hier is ook de mogelijkheid om als aanstaande vader te verblijven. Met de inrichting van de suites is een zo huismogelijke omgeving gecreëerd zo is de medische apparatuur zoveel als mogelijk weggewerkt uit het zicht en worden deze voor de bevalling tevoorschijn getoverd.

Op het moeder en kindcentrum zijn ook tien couveusesuites gerealiseerd welke voorzien zijn van alle moderne medische installaties en apparatuur om zo de noodzakelijke zorg te kunnen bieden voor de allerkleinste. In deze suites zijn de mogelijkheden gecreëerd om een van de ouders dag en nacht bij de baby te laten verblijven.

Door WPAV is de totale bouwbegeleiding en het toezicht op de uitvoering verzorgd. Ook hebben wij het ontwerp en realisatie van het vaste meubilair verzorgd.